Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Alte Evenimente

24 aprilie 2009 - Întâlnire de lucru „Identificarea situaţiei actuale”

24 aprilie 2009 - Întâlnire de lucru „Identificarea situaţiei actuale”

Experţii individuali din cadrul pachetelor de lucru 1 şi 2, precum şi alţi experţi implicaţi, au fost invitaţi să participe la această întâlnire cu scopul de a contribui la definitivarea rapoartelor de sinteză ale primei etape a proiectului RMU.

Şedinţa a început cu prezentarea în plen a celor trei rapoarte:

- Raportul privind analiza situaţiei actuale la nivel naţional (nivel instituţonal);

- Raportul privind analiza situaţiei actuale la nivel internaţional;

- Raportul privind analiza situaţiei actuale la nivel naţional (nivel central).

S-au discutat aspecte legate de setul de date care urmează să fie colectate pentru Registrul Matricol Unic, luându-se în calcul şi anumite situaţii particulare. S-a propus introducerea datelor cu privire la modificările de nume ale studenţilor prin căsătorie, înfiere, solicitare de schimbare şi datelor legate de starea socială - orfan de un părinte sau de ambii părinţi, familie monoparentală etc., informaţii necesare la întocmirea raportărilor pentru burse. În cazul studenţilor străini, se va introduce codul scrisorii de accept de la minister. S-a menţionat necesitatea unui ghid pentru activitatea de secretariat la nivel de universitate, care să permită o abordare unitară. În cadrul aceleiaşi întâlniri, s-au discutat aspecte de natură tehnică privind crearea şi implementarea sistemului RMU.  S-a subliniat nevoia de elaborare a unui standard pentru sistemul de management, de care fiecare universitate să ţină cont la momentul la care hotărăşte să implementeze un sistem informatic de gestiune a studenţilor. Pentru a facilita migrarea datelor de la nivelul sistemelor locale către RMU sunt necesare interfeţe locale. Una dintre temele propuse spre analiză a fost modalitatea de realizare a interfeţelor locale. Acestea nu pot fi realizate într-un timp atât de scurt doar de firma care va devolta sistemul informatic RMU. O soluţie ar fi gruparea universităţilor pe categorii, ţinând cont de dezvoltarea sistemelor de prelucrare şi gestiune a studenţilor din cadrul fiecăreia. S-a propus constituirea unei echipe de experţi IT, formată din reprezentanţi ai universităţilor, care va avea rolul de a menţine colaborarea de specialitate între firma care va dezvolta aplicaţia RMU şi universităţi.

Data publicarii:

Calendar evenimente

mai 2019
LMaMiJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Inscriere newsletter