Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Parteneri instituţionali ai proiectului

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti

 
 

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative este o instituţie de stat, de învăţământ superior şi cercetare (universitate A), cu personalitate juridică. Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (denumită în continuare SNSPA) a fost înfiinţată ca instituţie de învăţământ postuniversitar, cu personalitate juridică, în temeiul Hotărârii Guvernului României nr. 183 din 1991, încorporând în structura sa fosta Facultate de Studii Politice din cadrul Universităţii Bucureşti. Prin H.G. nr. 542 din 1995, SNSPA a obţinut dreptul de a organiza şi pregătire de nivel universitar în domeniul ştiinţelor politice şi al administraţiei publice, iar ulterior al comunicării şi relaţiilor publice. Prin această hotărâre, SNSPA este definită ca instituţie publică de învăţământ superior, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

 
Toate specializările la nivel de licenţă şi masterat din SNSPA sunt acreditate sau autorizate să funcţioneze. Astfel, toate masteratele Bologna sunt acreditate de ARACIS, aşa cum se menţionează în OM nr. 4936/2008. Prin HG nr. 749/2009 sunt acreditate toate specializările de licenţă din SNSPA; specializarile Psihologie şi Publicitate fiind nou înfiinţate, sunt autorizate. Tot prin HG nr. 749/2009 sunt acreditate specializările ID Administraţie Publică, Comunicare şi Relaţii Publice şi autorizată specializarea Ştiinţe Politice.
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează studii universitare de doctorat, în următoarele domenii: ştiinţe politice, ştiinţe administrative, sociologie şi ştiinţe ale comunicării.

Calitatea de Instituţie Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) în domeniile menţionate este validată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi atestată prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nr. 4212/20 iulie 2000, pentru domeniul ştiinţelor politice, nr. 4816/23 octombrie 2001, pentru domeniul ştiinţelor administrative, nr.  3304/ 28 februarie 2008 pentru domeniile sociologie şi ştiinţe ale comunicării.

Mai multe detalii despre Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative găsiţi pe pagina de internet la adresa: www.snspa.ro

Colaboratori activi

Academia de Studii Economice din Bucureşti

"Academia de Studii Economice din Bucureşti este şi doreste să rămâna cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ economic superior şi de adminisţratie publică din România şi să se califice printre primele universităţi din Europa"

Universitatea din Bucureşti

Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România. În cei 147 de ani de existenţă, ea a ajuns să aibă un solid prestigiu naţional şi internaţional.

Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca

Universitatea Babeş-Bolyai este o instituţie de învăţământ superior, de stat, a cărei misiune este să promoveze şi să susţină­ în comunitatea locală, regională, naţională şi internaţională dezvoltarea unor componente culturale specifice.

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" este o universitate care are propriul său caracter. Are acea mândrie care o face diferită: sobră, dar inventivă, solidă, dar şi pregătită oricând să facă faţă provocărilor.

Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti

UTCB este o universitate de stat, acreditată, cu tradiţie de peste 120 de ani în învăţământul tehnic românesc şi cu o foarte bună recunoaştere naţională şi internaţională.

Universitatea Româno-Americană din Bucureşti

Universitatea Româno-Americană a fost înființată în anul 1991, având drept scop promovarea valorilor educaționale ale învățământului superior american pe fondul bogatelor tradiții ale învățământului românesc

Institutul Naţional de Statistică

Statistica oficială în România se desfăşoară prin serviciile de statistică oficială şi este organizată şi coordonată de Institutul Naţional de Statistică, organ de specialitate al administraţiei publice centrale

Calendar evenimente

iunie 2019
LMaMiJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Inscriere newsletter